Catalin Valeanu

Cele mai multe afaceri mici sunt gestionate de catre familii sau antreprenori la inceput de drum.

Va vom prezenta in continuare 3 cauze care pot duce la esecul unei afaceri sau la rezultate negative:

1. Lipsa unui plan de afaceri

De cele mai multe ori, inceputul unei afaceri se bazeaza pe o idee foarte putin analizata, dar increderea si optimismul reprezinta doua motive puternice pentru a porni la drum. Astfel inseamna ca nu stim exact care ne este strategia, ce vrem sa producem, cum se comporta viitorii nostri clienti si care sunt obstacolele pe care le vom imtampina pe piata. 

In acest caz, afacerea va fi sustinuta prin eforturi, prin intuitia antreprenorului si se va baza de cele mai multe ori pe principiul "norocul incepatorului".

2. Lipsa unei educatii financiare

Pentru cele mai multe afaceri, principul tel il reprezinta profitul fara a lua alte cum se va obtine acest profit. Exista doua probleme majore pe care antreprenorii unor astfel de afaceri le trateaza cu o importanta scazuta:

- Costurile afacerii - profitabilitatea nu este definita de cat de mult vindem, este diferenta vanzarilor si cheltuielilor. Asta inseamna ca din momentul in care antentia se va indrepta si catre costuri, vom putea gasi metode de control pentru a putea tine nivelul de costuri intr-un interval optim ce va permite dezvoltarea sanatoasa a afacerii 

- Cashflow-ul - o afacere cu profit nu inseamana neaparata o afacere de success. Va trebui in mod constant sa urmarim fluxurile de numerar din companie pentru a putea avea un plan bine stabilit de intrari si iesiri. Lipsa lichiditatiilor poate duce la falimentul unei compania.

3. Gandirea pe termen scurt

Cei mai multi dintre antreprenori se gandesc la profituri imediate, fara a lua in calcul problemele ce pot sa apara pe un termen mediu / lung. Piata este intr-o miscare continua, iar competivitatea pietii va reprezenta tot timpul un impediment pentru pastrarea unei constante a rezultatelor companiei. Astfel va trebui definita o strategie pe un termen de minim 1-2 ani, cu o evaluarea periodica a factorilor de succes. 

 

Articolul nu este disponibil in modul "free reading".

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact

 

modern marketingLimitarea la un marketing primar (cum este cel actual) poate fi un impediment in calea dezvoltarii companiei pe termen mediu si lung. In vederea implementarii unei activitati complexe de marketing modern, am ales sa pornim de la deviza " Producem ceea ce vindem" – orientarea spre clienti.

In general, accentul se pune pe latura tehnica in defavoarea solutiilor creative, inovatoare. Primul pas este introducerea conceptului de CRM (Customer Relationship Management) ce presupune intelegerea clientilor, adaptarea companiei la nevoile acestora si trecerea de la clasicul 4P (Price, Product, Promotion, Place) la 3C (Customer Value, Customer Sastifaction, Customer Loyalty).

seo checklist"Audit de conținut", suna un pic intimidant, iar gandul ne duce catre activitati care ar implica consum foarte mare de timp, foi de calcul fara sfarsit, și zeci de stagiari neremunerați. De fapt, un "audit de conținut" ar putea fi ceea ce site-ul dvs. are nevoie pentru a ajunge la nivelul urmator.

Deci, ce este un audit de continut? Un audit de conținut este o privire atenta a continutului site-ul dvs., în scopul de a verifica daca aportul de trafic este cel potrivit, cuvintele cheie folosite sunt cele potrivite, iar mesajul transmis este cel indicat.

In cele ce urmeaza, voi explica o metoda eficienta si sigura de evaluare a continutului site-ului dvs. Dar, inainte de a ajunge în modul în care va puteți audita conținutul, este nevoie de o mica pregatire.

customer communicationAristotel, unul dintre cei mai importanti filosofi ai Greciei Antice, prin opera sa "Retorica" , o lucrare cu puternice tendinte practice si pedagogice, a reusit sa evidentieze anumite metode eficiente de comunicare.Astfel, el afirma ca limbajul e un privilegiu exclusiv uman, ca urmare prin retorica se fundamenteaza teoria comunicarii, organizarea argumentatiei si definirea persuasiunii.

Scopul oricarui discurs este obtinerea credibilitatii, deoarece trebuie sa fie "demn de incredere". Obtinerea credibilitatii este cheia oricarei actiuni practice, iar caracterul, patosul si discursul sunt cele trei elemente necesare pentru a obtine convingerea. Un orator persuasiv trebuie sa fie in primul rand credibil din punct de vedere etic; trebuie apoi sa miste afectiv auditoriul, iar in al treilea rand, pentru a nu cadea in demagogia ieftina, trebuie sa argumenteze si sa convinga rational.

Activeland Statistics va prezinta rata somajului pentru perioada 1991 - 2013 - aferenta lunii decembrie.

Activeland Statistics va prezinta rata inflatiei din Romania pentru perioada 2000 - 2014.

 

Informatiile au fost preluate de pe site-ul Institutului National de Statistica. 

motivationIn ultimii ani s-a constat o crestere majora a importantei pe care o constituie resursa umana in cadrul oricarei institutii, fie ea publica sau privata. Aceasta importanta deriva din scopul de a obtine eficienta in orice activitate intreprinsa, ceea ce implica personal bine pregatit si puternic motivat, care sa conduca actiunile firmelor si institutiilor spre rezultatele cele mai bune, obtinute cu resurse minime.

Motivarea vine din interiorul persoanei. Astfel, factorii ce stimuleaza subordonatul determina ca el sa actioneze pentru satisfacerea nevoilor care sunt simtite de acesta. Deci, este important pentru superior sa cunoasca nevoile subordonatilor sai, metodele cele mai corecte de conducere ducand la satisfacerea dorintelor si implicit la motivare.

Activeland Statistics va prezinta evolutia PIB-ului Romaniei pentru perioada 1990 - 2013:

 

inventorymngManagementul stocurilor este o  functie de a intelege mixul de stoc a unei companii si diferitele cerinte in procesul de fabricatie / utilizare. Cererile sunt influentate atât de factori externi cat si interni si sunt echilibrate prin crearea cererilor de comandă de achizitie pentru a mentine aprovizionarea la un nivel rezonabil sau prescris.

De cele mai multe ori companiile se confrunta cu situatii neasteptate in ce priveste gestionarea stocurilor la un nivel optim, in functie de:
- cererea interna de folosire a stocurilor
- perioadele de consum maxim si perioadele de consum minim (posibile fluctuatii sezoniere)
- impactul pietei asupra proceselor de fabricatie (uzura tehnologica, competivitatea produselor, abordari noi de tehnologii)
- costul de stocare
- costul de oportunitate in ceea ce priveste alegerea unei metode optime de stocare in functie de procesul de fabricatie.

 In cele ce urmeaza se va prezenta o metoda de calcul a stocului optim, porning de la bazele metodei "Just in time", unde nivelul stocurilor tinde spre 0. 

  •  Start 
  •  Prev 
  •  1  2  3 
  •  Next 
  •  End 
Page 1 of 3
JSN Medis is designed by JoomlaShine.com