5 cauze pentru esecul unei afaceri mici

Cele mai multe afaceri mici sunt gestionate de catre familii sau antreprenori la inceput de drum.

Va vom prezenta in continuare 3 cauze care pot duce la esecul unei afaceri sau la rezultate negative:

1. Lipsa unui plan de afaceri

De cele mai multe ori, inceputul unei afaceri se bazeaza pe o idee foarte putin analizata, dar increderea si optimismul reprezinta doua motive puternice pentru a porni la drum. Astfel inseamna ca nu stim exact care ne este strategia, ce vrem sa producem, cum se comporta viitorii nostri clienti si care sunt obstacolele pe care le vom imtampina pe piata. 

In acest caz, afacerea va fi sustinuta prin eforturi, prin intuitia antreprenorului si se va baza de cele mai multe ori pe principiul "norocul incepatorului".

2. Lipsa unei educatii financiare

Pentru cele mai multe afaceri, principul tel il reprezinta profitul fara a lua alte cum se va obtine acest profit. Exista doua probleme majore pe care antreprenorii unor astfel de afaceri le trateaza cu o importanta scazuta:

- Costurile afacerii - profitabilitatea nu este definita de cat de mult vindem, este diferenta vanzarilor si cheltuielilor. Asta inseamna ca din momentul in care antentia se va indrepta si catre costuri, vom putea gasi metode de control pentru a putea tine nivelul de costuri intr-un interval optim ce va permite dezvoltarea sanatoasa a afacerii 

- Cashflow-ul - o afacere cu profit nu inseamana neaparata o afacere de success. Va trebui in mod constant sa urmarim fluxurile de numerar din companie pentru a putea avea un plan bine stabilit de intrari si iesiri. Lipsa lichiditatiilor poate duce la falimentul unei compania.

3. Gandirea pe termen scurt

Cei mai multi dintre antreprenori se gandesc la profituri imediate, fara a lua in calcul problemele ce pot sa apara pe un termen mediu / lung. Piata este intr-o miscare continua, iar competivitatea pietii va reprezenta tot timpul un impediment pentru pastrarea unei constante a rezultatelor companiei. Astfel va trebui definita o strategie pe un termen de minim 1-2 ani, cu o evaluarea periodica a factorilor de succes. 

 

Last modified on Saturday, 29 July 2017 17:51

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

More in this category:

JSN Medis is designed by JoomlaShine.com