inMarketing - Introducere

inmarketingIn era tehnologiei, a concurentei acerbe si al individualismului care isi pune amprenta din ce in ce mai simtitor, mediul de afaceri este definit ca un conglomerat de culturi, idei, strategii, perspective, intotdeauana dinamic si instabil.

Toate aceste modificari devenite intr-un timp scurt imaginea de fundal a pietei internationale au dus la schimbarea orientarii companiilor. Astfel, schimbarea caracteristicilor demografice, gradul sporit de rafinament al concurentilor si supracapacitatea aparuta in multe ramuri economice – toti acesti factori au facut sa scada numarul clientilor disponibili pentru abordare.

Conditiile economiei actuale impun intr-o oarecare masura, indiferent de orientarea companiei, o analiza periodica a portofoliului de clienti, deaorece clientul este cel care defineste si intretine succesul companiei. Aceasta perspectiva de marketing extern omite importanta angajatilor si a mediului intern. Din ce in ce mai mult, calitatea produselor si serviciilor oferite pe piata poarte amprenta mediului intern.

Astfel, in ultimii ani s-a constat o crestere majora a importantei pe care o constituie resursa umana in cadrul oricarei institutii, fie ea publica sau privata. Aceasta importanta deriva din scopul de a obtine eficienta in orice activitate intreprinsa, ceea ce implica un personal bine pregatit si puternic motivat, care sa conduca actiunile firmelor si institutiilor spre rezultatele cele mai bune, obtinute cu resurse minime.

Activeland isi propune crearea si abordarea unor instrumente de management pentru a putea transforma eforturile de marketing extern in cultura organizationala. Definit generic inMARKETING, acest concept stabileste o legatura intre marketingul extern (mediul extern), marketingul intern (mediul intern) si marketingul interactiv (relatia dintre angajati si clienti).

In literatura de specialitate se pune amprenta pe strategii si tehnici de marketing intern si de management la nivelul culturii organizationale pentru a creste eficienta angajatilor. De asemenea studiile efectuate au aratat ca tendintele companiilor sunt de a se axa si pe marketingul social in vederea obtinerii unui echilibru intre cererea pietei, activitatile companiei si problematica societatii moderne.

Activeland a practicat acest concept folosind analize privind mediul extern precum: specificul pietei, metoda SWOT, strategii de dezvoltare, mixul de marketing si rolul comunicarii in relatia cu clientii. In ceea ce priveste mediul intern, s-a efectuat o cercetare de marketing intern a satisfactiei personalului din cadrul unei companii din Cluj-Napoca, s-a segmentat compania pornind de la ideea ca mediul intern poate fi comparat cu o piata, s-au dezvoltat si elaborat instrumente de cercetare precum: Matricea Satisfactiei, Gradul de interactiune si Employee Branding.

Pentru a descarca prezentarea inMarketing, se poate folosi link-ul: http://reliabledownloads.org/file/05R4F3

 

Last modified on Saturday, 22 April 2017 13:38

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

JSN Medis template designed by JoomlaShine.com